Kasvot turvalismien takana

Turvalistit Eija, Klaus ja Minna K.

Eija ja salakavala some-tarjous

Tietoturva-asiat ei tunnu minulle vaikeilta, mutta ehkä pitäisi tuntua. Saatan suhtautua niihin turhankin leväperäisesti. Kerran menin kirjaimellisesti halpaan somessa, kun tarjous näytti niin aidolta. Olin niin iloinen, kun minua onnisti, mutta kyseessä olikin huijaus. Identiteettivarkaus olisi pahin tilanne, siksi tuhoan papereista kohdat, joissa on nimi ja henkilötunnus.

Klaus ja älylampun henki

Haluan pysyä ajan hengessä mukana, joten kotona on älylaitteita televisiosta lamppuun. Välillä tietoturva-asiat tuntuvat ihan heprealta, mutta niihin on onneksi herännyt viime aikoina. Sanoisin kaikille nyt viimeistään ”herätys” – että jos ei tietoturva-asiat kiinnosta, niin kannattaa lopettaa älylaitteiden käyttö!

Minna ja mystiset salasanat

En koe tietoturva-asioita vaikeiksi, mutta on niissä omat haasteensa, kun nykyään on kaikki verkossa. Välillä on hankala pitää kirjaa kaikista salasanoista. Antaisin suomalaisille semmoisen neuvon, ettei kovin hatarasti kannata omia tietoja lähettää esimerkiksi netin viestipalveluissa, kannattaa kiinnittää huomiota missä asiat jakaa!

Turvalistit Minna R ja Maia

Maia – pienestä pitäen tietoturvallinen

Meillä on kotona pädi ja puhelin, ehkä jotain muitakin laitteita. Aika vaikeilta tuntuu nämä jutut, niin en osaa neuvoa muita. En ole kuullut suurista tietoturvamokista, eikä ole minullekaan käynyt!

Minna K ja viime hetken viruksilta välttyminen

Välillä olen meinannut klikata kavereilta tulleita linkkejä, kunnes viime hetkellä olen tajunnut, että voivat olla viruksia. Onneksi olen niin huono vastailemaan vieraiden sähköposteihin muutenkin, niin ei tule availtua virusviestejä. En ole kovin huolissani, joten ehkä voisi topakammin suhtautua näihin. Muistuttaisin vaihtamaan salasanat ja käyttämään tervettä järkeä linkkien klikkailuissa!

 

 

Turvalistit Essi ja Somaye

Essi ja Somaye – äly hoi, älä jätä

Kotona on sekä pädi että puhelin, eikä ole onneksi tapahtunut suurempia tietoturvamokia. Meille tietoturva-asiat ovat aika helppoja, kunhan muistaa käyttää tervettä järkeä. Huolehtikaa päivityksistä ja muistakaa vaihdella salasanoja!